Skip to main content

Format

Format

Symposium Technologie

Symposium

Het format is niet wat u van de meeste seminars gewend bent. De Nieuwe Poort gelooft in inspiratie door ontmoeting en gesprek. Wij zenden dus niet alleen informatie maar zoeken ook heel nadrukkelijk naar de ideeën en bijdrages van de deelnemers. Het format van het seminar is uniek. Het programma gaat van groot naar klein.

Wij zenden dus niet alleen informatie maar zoeken ook heel nadrukkelijk naar de ideeën en bijdrages van de deelnemers.

Wij beginnen met een plenaire sessie waarin de belangrijkste denkers op het gebied van technologie het speelveld duiden en u een aantal uitdagende vragen en stellingen voorhouden. De bijeenkomst vindt plaats in hart van onze gemeenschap; het rijksmonument De Thomaskerk in Amsterdam. Een plek die zo zijn eigen verhaal te vertellen heeft. De uitdagingen en stellingen bespreekt u vervolgens verder in 1 van de 6 workshops waar u met een veel kleinere groep mensen dieper op de materie in gaat. Interactie en reflectie op het thema is hier nadrukkelijk gewenst. De workshops vinden plaats op unieke en inspirerende plekken op de Zuidas.

Daarna is de dag nog niet over en na een borrel waar de ontmoeting centraal staat, schuift u aan tafel aan in De Nieuwe Poort voor uw eigen Diner Pensant. Tijdens dit diner worden de overdag besproken thema’s met een kleine groep van 12 tafelgenoten verder uitgediept. Hier staat de vraag centraal: “wat doen al deze ontwikkelingen met jou en jouw organisatie?!” De tafels worden gemodereerd door de leden van de kopgroep van De Nieuwe Poort, die zorgen voor een goede interactie tussen de tafelgenoten en een keur aan interessante inzichten die voor een ieder relevant zullen zijn of worden in de nabije toekomst. Het diner wordt verzorgd door De Nieuwe Poort chef Marcel Johannes die de kookkunsten afkeek bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam en in zijn ‘Social Kitchen’ met de hulp van vluchtelingen, ex-jeugdgedetineerden en mensen met een handicap, de lekkerste biologische gerechten voor u bereid. De wijnen worden verzorgd door gerenommeerde wijnhuizen als Sauter en Bolomey.

Zo kan het bijna niet anders dan dat de dag aanzet tot echt begrip en daadwerkelijke reflectie over de rol van technologie in onze maatschappij en in uw organisatie.